Peppink Mills

Sinds 1997 is Peppink onderdeel van Veerman Olst b.v. en zusterbedrijf van Machinefabriek G.R. Veerman b.v. Al meer dan 100 jaar is Peppink gespecialiseerd in maal- en breekapparatuur, en heeft in al deze jaren duizenden molens geproduceerd.

Onze Peppink molens worden wereldwijd in productieprocessen en laboratoria gebruikt om zeer diverse producten te vermalen. In onze proefmalerij testen wij welke maalmolen geschikt is voor uw product en kan voldoen aan de door u gevraagde fijnheid en productiecapaciteit. Onze engineers ontwikkelen en produceren molens die aansluiten op uw wensen.

Direct contact opnemen

Peppink Mills: Specialist in fijnmalen

Peppink molens


Peppink heeft een breed assortiment aan molens, met verschillende afmetingen voor capaciteiten van enkele kilogrammen tot vele tonnen per uur. Peppink maalmolens staan bekend als degelijke, gebruiksvriendelijke molens die een constant maalresultaat geven. Daarnaast hebben de Peppink maalmolens een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en zijn de molens onderhoudsvriendelijk.

Buiten ons standaard programma molens, denken wij bij Peppink graag met u mee bij het ontwikkelen van een klantspecifieke oplossing. Met behulp van onze engineers ontwikkelen en fabriceren wij een molen perfect voor uw situatie.

Peppink heeft de vakkennis en praktijkervaring in huis om aan uw wensen te voldoen, variërend van een kleine aanpassing van een standaard molen, tot een compleet klantspecifieke moleninstallatie.

Alle maalmolens zijn leverbaar in gietijzer, staal of RVS.

Eigen proefmalerij


Elk product is anders en heeft specifieke kenmerken. Hierop moet het maalproces naadloos aansluiten om de juiste fijnheid en capaciteit te kunnen behalen.

Hiervoor hebben wij bij Peppink een speciale proefmalerij. Door een maalproef kunnen wij de meest geschikte molen en parameters bepalen om het door u gevraagde resultaat te kunnen realiseren. Ook kan de prestatie van de maalmolen bij het vermalen van uw product nauwkeurig bepaald en geanalyseerd worden. Hierdoor weet u zeker dat de Peppink maalmolen doet wat u verwacht.

Uiteraard kijken wij verder dan alleen de fijnheid van het vermalen product. Ook aandachtspunten als opgenomen motorvermogen, te verwachtte capaciteit, invoer en opvang van product worden meegenomen.

Sinds 1923 zijn alle maalproeven nauwkeurig gedocumenteerd. Met de jarenlange praktijkervaring van onze specialisten is er een grote kans dat wij de oplossing hebben om uw product te malen.

Branches


Peppink maalmolens kennen een grote variatie in toepassingsgebied. In laboratoria vindt u de molens voor het vermalen van kleine hoeveelheden, in de voedselindustrie de grote maalmolens voor continue productie. Ongeacht de maal-taak, Peppink maalmolens onderscheiden zich overal door continue maalkwaliteit en bedrijfszekerheid. Wij ontwerpen, produceren en leveren voornamelijk aan:

  • Chemische industrie (o.a. kleurstoffen)
  • Laboratoria (monsterbereiding)
  • Veevoederindustrie
  • Voedingsmiddelenindustrie (suiker, kruiden)

Over Peppink


T. Peppink en Zoon BV is van oorsprong een Amsterdamse machinefabriek, gevestigd in het centrum van Amsterdam tot 1973. Peppink heeft al in de 19e eeuw enkele windmolens gebouwd. Al meer dan 100 jaar geleden was Peppink dé Nederlandse producent van maal- en breekmachines.

In 1997 zijn de Peppink activiteiten door Machinefabriek Veerman overgenomen van Machinefabriek Bloemendaal in Deventer.

Vanuit onze fabriek in Olst worden nieuwe Peppink maalmolens wereldwijd geleverd. Onderdelen voor de “oude” Peppink maalmolens kunnen wij vaak uit voorraad leveren. Uw Peppink molen of molen van een ander merk kunnen wij geheel reviseren en moderniseren.

Peppink molens zijn geschikt voor het vermalen van een breed scala aan producten, zoals gras, suiker, tabak, specerijen, chemicaliën, kleurstoffen enz. op elke gewenste fijnheid tot ca. 50 microns.


Peppink 200 AN-C Molen

De Peppink 200 AN-C molen is speciaal ontworpen voor het vermalen en doseren van monsters voor gebruik in laboratoria. De capaciteit van de Peppink 200AN-C molen is sterk afhankelijk van het te vermalen product, de vereiste fijnheid en de gewenste hoeveelheid monsters per uur. De Peppink 200 AN-C molen is geschikt voor het vermalen van ca. 100 monsters per uur.

Hiernaast is de 200AN-C molen in het bezit van een doseringsysteem waardoor de molen in staat is om kleine hoeveelheden monsters in potjes te verdelen. Zodra er in grotere hoeveelheden gemalen moet worden kan dit doseringsyteem gemakkelijk overschakelen naar de grotere opvangbak van ca. 6 liter.

Klik hier voor meer informatie over de Peppink 200 AN-C Molen.


Peppink 550 AN Molen

De Peppink 550 AN molen is de grootste Peppink AN Molen, met een maalkamer met een diameter van maar liefst ø565 mm. Door deze grote maalkamer is de Peppink 550 AN uitermate geschikt voor het vermalen van grote hoeveelheden producten, wat de molen uitermate geschikt maakt voor toepassing in de voedselindustrie.

De Peppink AN Molens hebben allen een gegoten maalkamer van staal. Hierdoor zijn de Peppink AN Molens een voordelig type molen.

Klik hier voor meer informatie over de Peppink 550 AN Molen.


Peppink 700 W Molen

De Peppink 700 W Molen is de grootste molen uit de Peppink W reeks en tevens de grootste Peppink molen. Wat de Peppink W molens onderscheidt van de Peppink AN molens is dat de W molens een gelaste maalkamer hebben, waar de AN molens van gegoten staal zijn. Dit geeft het voordeel dat de W molens ATEX gecertificeerd kunnen worden, waardoor de W molens geschikt zijn voor situaties waarin explosiegevaar kan optreden.

De 700 W molen is erg gemakkelijk schoon te maken doordat het slagkruis in zijn geheel uit het molenhuis gereden kan worden d.m.v. lineaire geleiding. Het slagkruis en de zeefplaten zijn hierdoor ook eenvoudig te vervangen of te verwisselen. Optioneel kan de Peppink 700 W molen in sanitaire uitvoering geleverd worden.

Klik hier voor meer informatie over de Peppink 700 W Molen.

Bel ons