Machinefabriek Veerman bouwt mee aan nieuwste zonneauto Solar Team Twente

November 2020

Ook dit jaar is Machinefabriek Veerman weer trotse partner van het Solar Team Twente. De 19 gemotiveerde studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente hebben één missie: het ontwikkelen van de meest efficiënte zonneauto van de wereld. Met deze duurzame auto gaan ze in oktober 2021 deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Een race van ruim 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide tussen studententeams uit meer dan 30 landen met auto's die alleen worden aangedreven door zonne-energie.

Machinefabriek Veerman mag voor de nieuwste zonneauto van het team uit Twente een van de meest gecompliceerde onderdelen maken: de fusées van de wielophanging. Dit vereist zeer nauwkeurig freeswerk. Onze vakkundige specialisten gebruiken hiervoor geavanceerde CAD-CAM programma's. Daarnaast beschikken wij nu, in tegenstelling tot in het voorjaar van 2019, over twee 5-assige DMG DMU freesmachines. Hierdoor kan Veerman nog sneller én efficiënter deze producten maken.

Machinefabriek Veerman is dit jaar trotse partner van het Solar Team Twente. Solar Team Twente doet mee aan de tweejaarlijkse Bridgeastone World Solar Challenge race. In deze 6 daagse race nemen verschillende teams het tegen elkaar op om zo snel, en met name zo duurzaam mogelijk, een route van 3000 kilometer dwars door Australië af te leggen in een zonneauto. In het ontwikkelen van deze zonneauto's staan snelheid en duurzaamheid voorop, waardoor de eisen voor onderdelen en hun producenten enorm hoog liggen.

In 2019 heeft Machinefabriek Veerman fusées, de wielophanging van de zonneauto, geproduceerd. Dit freeswerk was een uitdaging, omdat het om een relatief klein product met veel precisiewerk ging. Wij zijn de uitdaging aangegaan, en hebben na een aantal iteraties van programmeren, produceren en verbeteren een mooi product geleverd.

TV Debuut Machinefabriek G.R. Veerman B.V.

Babes in Business SBS6 - Maart 2016

Met onze 5 assige DMG DMF 360 Linear freesmachine zijn wij in staat grote producten zeer nauwkeurig te bewerken. Zo heeft Machinefabriek Veerman BV voor Peppink de Peppink 600 W+ Molen geproduceerd. Dit 16 armige slagkruismolen zal worden gebruikt voor het vermalen van 3.000 kg cassavemeel per uur.

De 600 W+ Molen is door Veerman ATEX gecertificeerd geproduceerd, waardoor de molen gebruikt kan worden in explosiegevaarlijke situaties.

Dit project is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking tussen de klant, de engineers van Peppink en de productieafdeling van Machinefabriek Veerman.

Nieuws (4).png
Bel ons