Over Veerman

Familiebedrijf sinds 1915

Machinefabriek G.R. Veerman is in 1915 opgericht door de grootvader van de huidige directeur. Door de jaren heen is het familiebedrijf uitgegroeid van smederij tot specialist in machine- en apparatenbouw én betrouwbare toeleverancier. Veerman verzorgt het gehele productie-traject, van engineering tot en met levering. Met onze vakmensen en engineers, technische middelen en jarenlange ervaring streven wij in samenspraak met onze klanten naar de beste oplossingen.

Innovatief: vooruit denken én kansen zien

Door continu te verbeteren, innoveren en investeren in nieuwe technieken, machines en scholing van werknemers slaagt Veerman er in om op de markt van zowel de hightech toelevering als de machine- en apparatenbouw een sterke positie te behouden.

Uiterste precisie in al ons werk

Al meer dan 100 jaar bewerkt Machinefabriek Veerman uiteenlopende producten met uiterste precisie om nauwkeurig resultaat van hoge kwaliteit te krijgen. Zo worden de grote klantspecifieke producten binnen enkele tiendes van millimeters in elkaar gelast en op honderdsten nauwkeurig op de kotterbanken bewerkt. Daarnaast beschikt Veerman over een eigen geconditioneerde meetkamer.

Kwaliteit staat voorop

Onze zorgvuldige controles voor, tijdens en na het productieproces zorgen ervoor dat mogelijke fouten vroegtijdig worden gesignaleerd en gecorrigeerd. Kwaliteitsbewaking is bij Veerman een continu proces.

Machinefabriek Veerman is in het bezit van meerdere certificaten. Sinds 1997 is Veerman ISO 9001 gecertificeerd. Daarnaast zijn wij sinds 2000 een erkend leerbedrijf voor constructie- bankwerker, lasser en CNC verspaner (draaier en frezer).

ISO 9001 - CMYK.jpg sbb-erkend-leerbedrijf-techniek.png

Ons verhaal

Van smederij naar specialist in machine- en apparatenbouw én betrouwbare toeleverancier

1915-1955

Gerhard Rudolph Veerman (Gerrit), de grootvader van de huidige directeur, krijgt in maart 1915 op 26-jarige leeftijd een vergunning voor het oprichten van zijn eigen smederij in Olst. Hiermee wordt de basis gelegd voor een bedrijf dat 105 jaar later is uitgegroeid tot een betrouwbare toeleverancier van kleine tot middelgrote machine-onderdelen en apparaten.

In de loop der jaren ontwikkelt Gerrit zich tot een zeer innovatieve ondernemer. De gecombineerde autogene las- en snijdbrander is een van de belangrijkste producten die in die tijd in eigen fabriek werden gemaakt. Daarnaast ontwerpt en produceert Veerman machines voor slachterijen en vleeswarenfabriek, namelijk autoclaven, wolfmachines, mengmachines, worststopmachines, hammenpersen en kookketels.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Machinefabriek Veerman op 1 mei 1940 wordt er een groepsfoto van het personeel en de familie Veerman gemaakt. Na de oorlog zijn de machineparken van onder meer vleeswarenfabrieken verwoest of verwaarloosd. Hierdoor ontstaat er een grote vraag naar de vleeswarenmachines van Veerman. Tevens is het bedrijf in deze periode betrokken bij de bouw en herstel van bruggen over het kanaal van Apeldoorn-Dieren en over Sallandse weteringen die tijdens de oorlog zijn beschadigd.

1955 - 1985

Gerrit Gerhardus Veerman (Gerrit jr.) volgt zijn vader op. Gerrit jr. heeft al voor zijn intreden in het familiebedrijf een goed netwerk opgebouwd binnen de kunstvezelsector. Waardoor Veerman omstreeks 1955, in samenwerking met Akzo, spinkasten gaat ontwerpen en produceren die een onderdeel vormen van de spinmachines in het productieproces van nylonkousen. De spinkasten werden door de jaren heen steeds verder uitgebreid en verbeterd door Machinefabriek Veerman.

1985 - heden

Gerhard Rudolph Veerman (Ruud) neemt op 27-jarige leeftijd het familiebedrijf over. Hij vertegenwoordigt de derde generatie van de familie Veerman. Machinefabriek Veerman gaat zich steeds meer toeleggen op de levering van onderdelen aan OEM bedrijven in de olie & gas, chemische vezel, halfgeleider, voedingsmiddelen en offshore industrie. Dankzij de jarenlange ervaring, vakkundige specialisten en het uitgebreide machinepark met eigen meetkamer is Machinefabriek Veerman in staat om uiteenlopende producten met uiterste precisie te bewerken.

In 1997 wordt het bedrijf Peppink door Veerman overgenomen. De Peppink molens worden wereldwijd in productieprocessen en laboratoria gebruikt om zeer diverse producten te vermalen. In eigen proefmalerij, in het pand van Machinefabriek Veerman, wordt getest welke molen geschikt is voor het product en kan voldoen aan de gevraagde fijnheid en productiecapaciteit. Peppink Mills ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert (maal)molens die aansluiten op de wensen van de klant.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Bel +31 570 56 12 38

Of vraag een offerte aan →

Bel ons