Historie

T. Peppink en Zn bv is vsn oorsprong een Amsterdamse machinefabrieken was gevestigd in het centrum van Amsterdam tot 1973. Peppink heeft al in de 19e eeuw enkele windmolens gebouwd.
Al meer dan 100 jaar geleden was Peppink d nederlandse producent van maal- en breekmachines.
In 1997 zijn de Peppink activiteiten door Machinefabriek Veerman overgenomen van Machinefabriek Bloemendaal in Deventer.
Vanuit onze fabriek in Olst, worden nieuwe Peppink maalmolens wereldwijd geleverd.

Ook onderdelen voor de “oude” Peppink maalmolens kunnen wij vaak uit voorraad leveren. Uw Peppink molen of molen van een ander merk kunnen wij geheel reviseren en moderniseren.
Peppink molens zijn geschikt voor het vermalen van een breed scala aan producten, zoals gras, suiker, tabak, specerijen, chemicaliën, kleurstoffen enz. op elke gewenste fijnheid tot ca. 50 microns.

Producten

Peppink heeft een breed sortiment molens, met verschillende afmetingen voor capaciteiten van enkele kilogrammen tot vele tonnen per uur. Peppink maalmolens staan bekend als degelijke, gebruiksvriendelijke molens die een constant maalresultaat geven. Daarnaast hebben de Peppink maalmolens een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en zijn de molens onderhoudsvriendelijk.

Buiten ons standaard programma molens, willen wij graag met u meedenken bij het ontwikkelen van een klantspecifieke oplossing.

Peppink heeft de vakkennis en praktijkervaring in huis om aan uw wensen te voldoen, variërend van een kleine aanpassing van een standaard molen, tot een compleet klantspecifiek molenontwerp.
Alle maalmolens zijn leverbaar in gietijzer, staal of RVS.

Toepassingsgebieden

Peppink maalmolens kennen een grote variatie in toepassingsgebied. In laboratoria vindt u de molens voor het vermalen van kleine hoeveelheden, in de voedselindustrie de grote maalmolens voor continue productie. Ongeacht de maal taak, Peppink maalmolens onderscheiden zich overal door continue maalkwaliteit en bedrijfszekerheid.

  • Chemische industrie (o.a. kleurstoffen)
  • Laboratoria (monsterbereiding)
  • Veevoederindustrie
  • Voedingsmiddelenindustrie (suiker, kruiden)

Toepassingsgebieden

Elk product is anders en heeft specifieke kenmerken. Hierop moet het maalproces naadloos aansluiten om de juiste fijnheid en capaciteit te kunnen halen.
Peppink geeft de voorkeur aan het uitvoeren van maalproeven. Door een maalproef kunnen wij de meest geschikte molen en parameters bepalen om het door u gevraagde resultaat te kunnen realiseren. Ook de prestatie van de maalmolen met uw product kan nauwkeurig bepaald en geanalyseerd worden. Hierdoor weet U zeker, dat de Peppink maalmolen doet wat u verwacht.
Uiteraard kijken wij verder dan alleen de fijnheid van het vermalen product. Ook aandachtspunten als opgenomen motorvermogen, te verwachtte capaciteit, invoer en opvang van product worden meegenomen.
Sinds 1923 zijn alle maalproeven nauwkeurig gedocumenteerd. Met de jarenlange praktijkervaring van onze specialisten is er een grote kans dat wij de oplossing hebben om uw product te malen.

Toepassingsgebieden

Peppink maalmolens worden gebouwd door Machinefabriek G.R. Veerman bv . Veerman is ISO9001 gecertificeerd. Peppink molens kunnen geleverd worden geschikt voor gebruik in Ex – Atmosfeer. Door de gebruiker dient bij bestelling van de molen te worden opgegeven of de molen in een ATEX zone wordt gebruikt.

Peppink, als het om malen gaat!